Wednesday, August 28, 2013

3 Az indulas



         Az indulas napjan arra jottunk ra, hogy tulajdonkeppen mar nehany napja utazunk, hiszen a bepakolt hatizsakjainkbol elunk, csupan a sajat lakasunkban. Azert nem mondom, hogy konnyu volt kilepni az ajton teljes menetfelszerelesben, bezarni magunk mogott, es bedobni a kulcsot a postaladaba. Es nem csak a sulyos hatizsakjaink miatt. Azert mielott kileptunk volna megalltunk a nappali szoba kozepen egy imara, egy olelesre. Indulas. 

Utra keszen


                Ma meg nem megyunk azert nagyon messze. A hivatalos hajo koran reggel indul, es a kikotoje tolunk messze van. Buszjaratok reggel het elott nincsnek, igy a mai nap keso delutani indulassal csupan Hazel es ferje, Chris lakasaig megyunk stoppolassal, naluk alszunk, es masnap reggel Hazel kivisz kocsival a hozzajuk mar joval kozelebb eso kikotobe. Kisse viccesen ereztuk magunkat mikor kialltunk az ut szelere stoppolni a lakasunktol nehany tiz meternyire, ugy felszerelkezve, mint akik mar legalabb evek ota utaznak. Negyed ora multan mar autoban ultunk. Egy batyo vett fel, akirol kiderult, hogy taxis, csupan ez a szabadnapja, mivel Japanban ma a taxisok napja van (itt ugy tunik, mindennek es mindenkinek van napja :). Hallva a sztorinkat, annyira felszinre tort belole a taxizas, mint szenvedely, hogy felajanlotta, elvisz egeszen oda, ahova igyekszunk. El is vitt kuszobig. Ami tekintve, hogy kb egy oras utrol van szo, es az o uticelja kb negyed orara lett volna, nem kis teljesitmeny.  
           A hetfo estet tehat meg Okinawan toltottuk csendes, finom vacsora mellett, kellemes tarsasagban. Hazeltol es Christol is elbucsuztunk mar korabban is nehanyszor, amikor azt gondoltuk, mar nem talalkozunk, igy kedden reggel mar csak egyszeruen elkoszontunk, mint akik csak egy kis kirandulasra igyekeznek. Talan jobb is igy bucsuzni. Szamunkra annyiszor bebizonyosodott mar, hogy az elet utjait, kanyarjait nem lehet kiismerni. Isten mindig valami mast, jobbat tartogat, mint amit mi tervezunk, jobb az, ha csak elkoszon az ember a kovetkezo talalkozasig. 
Igy lett ez a napsuteses keddi nap, 2013 augusztus 6-a, az a nap, mikor uj fejezetet nyitva eletunkben elhajoztunk uj kalandok fele. Tervek szerint 24 ora tengeri ringatozas utan erkezunk meg Kagoshima kikotojebe, ahonnan aztan ujabb hajout kovetkezik a nem annyira tavoli Yakushima-ig, ahol mar var rank valaki. 

No comments:

Post a Comment