Saturday, August 31, 2013

5 Kagoshima


               Egesz elviselhetoen kipihentem magam a nekem jutott hatvan centis matracon. Erkezes elott ugy egy oraval ebredek. Ami nem olyan jo hir, hogy Teodoranak kisse faj a torka a japan modi szerint irto hidegre allitott legkondi miatt. Remeljuk hamar elmulik.

Kagoshima kikotoje elso latasra nem tul biztato... de masodikra sem
kikotnek minket


         A kikotoben rovid teblabolas utan magunkhoz terve indulunk egy gyorsetterem fele reggelizni. Jol esik a tojasrantotta piritos kenyerrel mumadarcsicserges kisereteben. Kovetkezo hajojaratunk egy masik kikotobol indul Yakushima fele. Ezt a mintegy feloras utat stoppolassal oldjuk meg. Hamarosan egy kedves bobeszedu holgy vesz fel kocsijaval, aki nem egeszen oda menne, ahova mi igyekszunk, de azert egeszen a hajojegy irodaig elvisz minket. Ugy latszik Japanban ez mar csak igy megy, ha valaki stoppost vesz fel. Sot, mivel kisse nehezen talaljuk a keresett kikotot, meg erre arra kiteroket is teszunk. Betevedunk pl erdeklodni a japan partiorseg orulten uvoltozos dzsudo edzesere, ahova mint megtudtuk szigoruan tilos barkinek is bekukkantania, igy kedvesen de hatarozottan ki is kiser az egyik harcos. Am ugyanazzal a lendulettel szinte futolepesben vezet el minket egeszen a nem tul messzi kikotoepuletig, annak pedig megfelelo ajtajaig. Szamurajos meghajlas, elkoszon. Hat igy. A holgy meg tavozoban ugy integet, mintha csak kedves unokaoccset hozta volna ki a hajora felesegevel.

a Hibiszkusz "kikotoepulete"... nem csoda hogy nem talaltuk meg rogton
a Hibiszkusz

bepakolas


           Delelott tizenegy korul jarunk, es hajonk este hatkor indul. Korulboklaszunk a kornyeken, megebedelunk egy vasarcsarnok elotereben. Az a gondolatunk tamad, hogy jo lenne kiprobalni hogyan mukodik utcai eloados tervunk. Igy a kovetkezo mintegy ket oraban szekelyes doromb improvizaciokat hallhatott a kagoshimai elegge ritkasan arra setalgato Nagyerdemu. Megkerestem az ebedem arat.

halpiac a Hibiszkusz kikotoje kozeleben


          Yakushima szigete tulajdonkeppen nincs nagyon messze, de az altalunk valasztott oda vezeto hajout elegge trukkosen lett kitalalva. Harom es fel orai ringatozas egy lepukkant oreg cargo-lady-n, a rozsdasodo, rozsaszinu "Hibiszkusz"-on es elobb Tanegashima-n kotunk ki. Azon a szigeten, ahol a Japan urkozpont is talalhato. Ebbol mondjuk, mivel este fel tizre erkezunk, mi csak egy meretes kavicsrakast latunk, amit megvilagit a meglehetosen vilagveginek tuno teherkikoto egyik gyenge lampaja. Itt megejszakazunk a hajon, es masnap reggel csak atslisszanunk Yakushima-ra, mintha mi sem tortent volna. Es itt mar augusztus 8-an, csutortokon jarunk.

varakozunk a hajo indulasara
masok is a hajo indulasat varjak... 
gyors sopres a rakterben
az utasok "szobaja" ... itt is ejszakaztunk


No comments:

Post a Comment